Navnet Klitmøller stammer fra, at der i 1600-tallet lå flere møller i Klitmøller. Disse møller var omgivet af store klitter og der blev malet korn beregnet til eksport til Norge.

Klitmøller blev kendt for sin skudehandel med Sydnorge. Klitmøller var særlig egnet da byen ligger i en bugt med gode landingsforhold og samtidigt er der kun 110 km. mellem Klitmøller og Norge.

Først i 1800-tallet blev fiskeriet Klitmøllers primære erhverv. Med anlæggelsen af Hanstholm havn i 1967 blev fiskeriet flyttet til Hanstholm.

I dag er Klitmøller et hyggeligt fiskerleje med fritidsfiskere og samtidigt en spændende badeby med en fin strand. Klitmøller er også kendt for sin restaurant på Niels Juel, som får en del af sin fisk fra nabobyen Hanstholm. Desuden benyttes bugten omkring Klitmøller i stor stil til både windsurfing, kitesurfing og paddlesurfing, da Klitmøller er kendt som Cold Hawaii. Samtidigt er byen et yndet turistmål, og der findes mange sommerhuse i området. For en god surfskole i Klitmøller anbefaler vi Viking Adventures.